OZON JENERATÖRÜ – OLED
HER NEFES ÖNEMLİDİR!
OZON CİHAZI SIKÇA SORULAN SORULAR
Ozon Nedir?
Ozon üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.
Ozon gazının doğada oluşması güneşten gelen mor ötesi ışınların atmosferdeki oksijeni parçalamasıyla ya da yıldırımın oksijeni parçalamasıyla ortaya çıkmaktadır.Ozon gazı havadan daha ağır bir gaz olduğu için yeryüzüne doğru iner, havayı doğal yöntemle temizler. Özellikle yağmurlu ya da fırtınalı günlerde hissettiğimiz koku ozonun yeryüzünde en yoğun halde olmuş şeklidir.
Ozon gazı oksidasyonu çok yüksek ve bilinen en kuvvetli dezenfektan olması ve diğer dezenfeksiyon yöntemlerine göre insan vücuduna zararlı hiçbir kalıntı bırakmaması sebebiyle son yıllarda çok yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Mikro organizmalara karşı çok etkili olan ozon, yaşam formları büyüdükçe etkisi sınırlıdır.
İnsanlar ve hayvanlar üzerinde ise, zararlı etkisi FDA sınırları (0.1 PPM oranı aşmaması gerekiyor) içerisinde yoktur.Güvenlik seviyesinin üzerinde solunulduğu taktirde insan ve hayvanlarda, burun, geniz, göz, ciğerler gibimikozdokularda tahriş etkisi olabilir. Ozonun bitkiler üzerinde zararlı bir etkisi görülmemiştir.
Ozon gazı diğer dezenfektan yöntemleri içerisinde çok daha kuvvetlidir. Ozon organizmaların hücre duvarlarını parçalayarak bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küf çeşitleri için yok edici etkiye sahiptir.
Ozon Gazı Virüsleri Öldürür mü?
Ozon gazı diğer dezenfektan yöntemlerinden çok daha güçlüdür. Ozon organizmaların hücre duvarlarını yıkar ve bilinen tüm virüsler, bakteriler, mantarlar, mayalar ve küfler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir.
Virüsler, kristaller ve makromoleküllerden oluşan küçük, bağımsız parçacıklardır. Bakterilerin aksine, sadece konakçı hücre içinde çoğalırlar. Ozon, protein kaplamasından nükleik asit çekirdeğine nüfuz ederek virüsleri yok ederek viral RNA’ya zarar verir. Daha yüksek konsantrasyonlarda kullanılan ozon ise, kapsid veya dış protein kabuğunu oksidasyonla yok eder.
Ozon jeneraörü ile ozon üretilirken herhangi bir kimyasal kullanılıyor mu?
Hayır, ozon jeneratörü kimyasal değildir. Doğal yolla ozon üretir. Havadaki oksijen molekülleri elektrik kullanılılarak bir birinden ayrılır ve kısa süre sonra ozon molekülleri oluşur. Ancak bu ozon molekülleri zayıf bir bağ ile oluşturulduğu için koku moleküllerini parçaladıktan sonra tekrar oksijene dönüşürler.
Ozon Jeneratörü nasıl çalışır?
Uygulama yapacağınız ortamdaki tüm kapı ve pencereleri kapatın. Cihazı fişe takıp, cihazı çalıştırıp,süreyi ayarladıktan sonra ortamdan derhal ayrılın. Uygulama yapılan ortamın boş olduğundan, içeride insan ya da hayvan olmadığından emin olun.
Ne kadar sürede dezenfekte yapıyor?
Bu uygulama yapılacak ortamın büyüklüğüne, içerideki koku seviyesine bağlıdır. Araba içi için önerilen uygulama süresi 10 dakikadır. Alan büyüdükçe, uygulama süresi de uzatılmalıdır. Ancak uygulama sonunda istenilen sonuç elde edilmediyse süreyi uzatarak, uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.
Bakım isteyen bir cihaz mı?
Herhangi bir bakımı yoktur. Sadece üst kapak açılıp fanın emmiş olabileceği tozların kuru bir bez ile yılda bir sefer silinmesi yeterli olacaktır.
Sıkça bozulan parçası var mı?
Hayır yoktur.
Herhangi bir sarf malzemesi var mı?
Cihaz ozon üretirken içerisindeki seramik malzemenin ömrü 3.000 saattir. Bu süre zarfından sonra bu parçası değişir ve aynen ilk gün ki gibi çalışmaya devam eder.
Cihaz çalışma voltajı evlerimizdeki 220 Volt şehir şebeke elektriğidir.
Ozon cihazı zararlı mı?
Direkt olarak solunmadığı ve cihaz çalıştırıldığı sırada ortamda bulunulmadığı, kullanma kılavuzuna uygun kullanıldığı sürece hiçbir zararı yoktur.
Cihazın Ömrü ne kadardır?
Cihaz ortalama 3 bin saat ozon üretmektedir.
Direkt olarak solunduğunda bir zararı var mıdır?
Uzun süre direkt ozon solunulduğu taktirde insan ve hayvanlarda, burun, geniz, göz, ciğerler gibi mukoz dokularda tahriş etkisi olabilir. Bu yüzden cihaz çalıştırıldığı sırada ortam boş olmalı, insan ve hayvan bulunmamalıdır.
Ozon cihaz ile uygulama yaptıktan sonra ne yapmalıyım?
Uygulama bittikten sonra,en az bir saat ortama girilmemeli ve beklenmelidir. Daha sonra cihazı kapalı konuma getirip, ortamdaki tüm pencere ve camları açıp en az 15 dakika havalandırın.
Ozon cihazını çalıştırdıktan sonra ortam güzel kokar mı?
Ozon cihazı kötü koku moleküllerini parçalar ve ortamı kokudan arındırır. Aslında ortamdaki kokuları nötr yapar. Bir süre ozon kokusu kalır ancak bu koku zamanla kaybolur.Unutulmamalıdır ki ozon cihazı ortamı güzel kokutmaya değil, ortamdaki kötü kokulardan kurtulmaya yardımcı olur.
Klima açıkken cihaz çalıştırılır mı?
Evet, ortamda klima varsa çalıştırılması, klima içindeki kötü koku moleküllerinin yok olmasına yardımcı olmaktadır.
Özellikler
Ortamı dezenfekte eder, kötü kokuları giderir.Havadaki oksijeni parçalayarak ozon molekülleri üretir. Bu sayede kullanılan kapalı ortamlardaki bakteri, virüs ve mikroplardan kalıcı olarak kurtulma imkanı sunar.
Uygulama Alanları
Tüm kapalı alanlarda kullanılabilir.Otomobil, minibüs ve otobüs, karavan gibi motorlu taşıtlar.Konut ve İşyerleri, Tarım İşletmeleri,Hayvancılık tesisleri,Hastane,okul…vb.Süpermarket ve mağazalar.
ÖNEMLİ NOT: Cihaz çalıştırıldığı sırada ortamda kimse olmamalı, evcil hayvan bulunmamalıdır.Cihaz işlemi tamamladıktan sonra ortama en az bir saat sonra girilmeli ve bir süre havalandırılmalıdır.
Teknik Özellikler
Ekran Boyutu: 0,96 İnç
Ekran Tipi: OLED Grafik
Ozon Kapasitesi: 10gr/saat
Dijital Zamanlayıcı: 5 – 120 dakika
Boyutlar: 190x255x185 mm
Ağırlık: 2,9 kg
Güç: 220V/50-60Hz
Tüketim: 117W /saat
Hava Debisi: 90-100 m³/saat
Ses Oranı : 48,7 dB